Raf Sistemleri ihtiyaçlarınızda Kaliteli ve uygun fiyatlı Çözümler Sunuyoruz... Şimdi Bilgi Al →

Blog & Haberler

Raf Sistemleri Demontajı

Blog & Haberler

raf montaj

Raf sistemlerinde montaj, imalat, üretim, nakliye gibi unsurlar en önemli tercih sebeplerinden  olsalar da bir raf sisteminin aynı zamanda kolayca demonte olması yada kolay demontajının yapılması da tercih sebebidir. Demontajı yapılan raflar kolaylıkla başka yerlere taşınabilir. İşletmeniz içinde veya deponuzda değişiklik yapacağınız zaman sizlere kolaylık sağlar ve başka yerlerde tekrar kullanma imkanı sağlar. Rafların demontajı işi bilenler tarafından yapılmalıdır, aksi halde raflarınız tahribata maruz kalabilir hatta kullanılamaz hale gelebilir. Yüksek ve büyük rafların demontajı zordur ve iş güvenliği unsurları çok önemlidir. Demontaj esnasında yanlış yapılan bir hareket veya yanlış sökülen bir civata, somun demontajı yapan kişinin sakatlanmasına hatta hayatını kaybetmesine sebep olabilir.

Raf sistemlerinde demontaj yada rafları parçalara ayırmak önemli bir noktadır. Aldığınız veya kullandığınız rafların demonte olabilmesi için kurulum esnasında sürekli birleştirmeler (kaynak, punta gibi) tavsiye edilmez. Sürekli birleştirilmeler ile montajlanan raflar kullanım ömrünü azaltır ve rafları daha kalitesiz hale getirir.

Demontaj genellikle montajın tam tersidir. Yani montaj esnasında takılan son civata veya somun ilk sökülmelidir. Küçük rafların demontajı kolaydır ancak yine de işi bilen bir kişinin demonte etmesi rafın ömrü için gereklidir. Ama sanayide, depolarda, büyük hangarlarda kullanılan rafların demontajı biraz farklı ve zordur. Bu rafları sökerken bazı durumlarda liftler ve vinçlerden yardım alınmalıdır. Öncelikle rafların duvar ile olan bağlantıları sökülmeli ardından raflar yavaş bir şekilde (insan gücünün yetmediği durumlarda vinçlerden veya liftlerden yardım alınabilir) yere yatırılmalıdır. Daha sonra raf parçaları teker teker, sırası ile yukarıdan aşağıya doğru sökülmelidir. Söküm yaparken yanlış anahtar ile somunlar ve konnektör parçaları zorlanmamalı ve tüm somunlar ve civatalar için doğru anahtarlar kullanılmalıdır. Bu sayede rafları tekrar montaj ederken malzeme kaybına yol açmayacak demontaj maliyetini en aza indireceksiniz. Demontaj yaparken iş güvenliği kuralları kapsamında eldiven ve baret takmanız tavsiye edilir. Kendinizi yaralamamanız ve sağlığınız her şeyden önemlidir.

Bu tarz raf sistemleri demontajını Gataraf sizler için yapmaktadır. İstediğiniz yerdeki raflarınızı demonte hale getirip başka bir yerde montajını yapabilir ve tüm bu işlemler Gataraf garantisi altında olduğundan ürünleriniz emin ellerdedir.

Blog & Haberler